DSpace@Bartin

Farklı macar fiği (vicia pannonica crantz.) ve tritikale (× triticosecale wittm. ex a. camus.) karışım oranlarının nodülasyona etkileri

Show simple item record

dc.contributor.author Genç Lermi, Ayşe
dc.contributor.author Palta, Şahin
dc.date.accessioned 2019-06-20T10:47:18Z
dc.date.available 2019-06-20T10:47:18Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation LERMİ, A. G., & PALTA, Ş.2018. MIXTURE RATIO ON NODULATION. ZİRAAT, ORMAN VE SU ÜRÜNLERİNDE AKADEMİK ARAŞTIRMALAR, 113-122. Gece Kitaplığı en_US
dc.identifier.issn 978-605-288-401-0
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11772/1430
dc.description.abstract Bu araştırma, Bartın ilinin Akmanlar köyünde 2013-2014 yılı vejetasyon döneminde macar fiğinin tritikale ile farklı karışım oranlarının aşılama ve gübreleme yapılmayan alanda kök, gövde, nodül ağırlığı ve nodül sayısı üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırma tesadüf blokları deneme deseninde üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Karışım oranları, %100 macar fiği (K1), %80 macar fiği + %20 tritikale (K3), %70 macar fiği +%30 tritikale (K4), %60 macar fiği +%40 tritikale (K5), %50 macar fiği +%50 tritikale (K6) olarak uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, en yüksek kök kuru ağırlığı 0.169 (g/bitki) ile K6 karışımından elde edilmiştir. Gövde kuru ağırlığı bakımından en yüksek değerler sırasıyla 3.832 (g/bitki), 3.607 (g/bitki) ve 3.530 (g/bitki) ile K4, K6 ve K5 uygulamalarından elde edilmiştir. En yüksek nodül sayısı 13.722 (adet/bitki) ile K4 uygulamasında tespit edilmiştir. Sonuç olarak macar fiği-tiritikale karışık ekiminin yalın fiğ ekimine göre daha üstün olduğu karışık ekimde nodül oluşumunun arttığı buna bağlı olarak gövde ağırlığının da arttığı gözlemlenmiştir. Nodül oluşumu ve toprak üstü aksamı gelişimi açısından karışım içerisindeki macar fiği oranının %50-%70 arasında olması önerilmektedir. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Gece Kitaplığı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/restrictedAccess en_US
dc.subject Macar fiği en_US
dc.subject Bitkisel üretim en_US
dc.subject Hayvan yemi en_US
dc.title Farklı macar fiği (vicia pannonica crantz.) ve tritikale (× triticosecale wittm. ex a. camus.) karışım oranlarının nodülasyona etkileri en_US
dc.title.alternative Effect of diffrent hungarian vetch (vicia pannonica crantz.) and triticale (× triticosecale) mixture ratio on nodulation en_US
dc.type bookPart en_US
dc.relation.journal Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Akademik Araştırmalar en_US
dc.contributor.department Bartın Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü en_US
dc.contributor.authorID 48469 en_US
dc.identifier.startpage 113 en_US
dc.identifier.endpage 122 en_US


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record




Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics