Üniversite Spor Bölümü Öğrencilerinin Atılganlık ve Karar Verme Stillerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi - Eraslan, Yrd. Doç. Dr. Meriç (Bartın Üniversitesi, 2015)
Dizin / İndeks ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı, EBSCOHOST, Index Copernicus, Proquest Education Journals Database, Modern Language Association, Citefactor, The Directory of Research Journal Indexing, Open Academic Journal Index, Ulrich's Periodicals Directory

Bu araştırmanın amacı spor bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin atılganlık düzeyleri ile karar verme stillerini bazı değişkenlere göre incelemektir. Araştırmaya Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği bölümlerinde öğrenim gören 195 üniversite öğrencisi katılmıştır. Katılımcıların atılganlık düzeylerinin belirlenmesinde Rathus Atılganlık Envanteri, karar verme stillerinin belirlenmesinde ise Karar Stratejileri Ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen verilerin istatistiksel analizlerinde SPSS 22.0 for Windows programında Independent t test, Mann Whitney U analizi, One Way Anova Analizi ve Kruskal Wallis H analizleri kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda öğrencilerin atılganlık düzeylerinin cinsiyet, öğrenim gördükleri bölüm ve lisanslı olarak spor yapma durumlarına göre istatistiksel olarak anlamlı farklılık göstermediği tespit edilmiştir (p>0.05). Öğrencilerin karar verme stillerinin de cinsiyet, öğrenim gördükleri bölüm ve lisanslı olarak spor yapma durumlarına göre istatistiksel olarak anlamlı farklılık göstermediği bulunmuştur (p>0.05). Sonuç olarak spor bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinde atılganlık ve karar verme stilleri üzerinde cinsiyet, bölüm ve lisanslı spor yapmanın önemli birer belirleyici olmadığı düşünülmüştür.