Retroperitoneal kistik lenfajiom - Çoşkun, Orhan; Akpınar, Muhammet Yener; Öztaş, Erkin; Torun, Serkan; Ödemiş, Bülent (Türk Gastroenteroloji Vakfı, 2017)
Kistik lenfanjiomlar, lenfatik sistemin nadir görülen, benign, yavaş büyüyen lezyonlarıdır. Semptomlar kistin büyüklüğüne, lokalizasyonuna ve gelişebilecek olan komplikasyonlara bağlı olarak değişik karakterde olabilirler. Radyolojik bulgular ve iğne aspirasyon biyopsisi kistik lenfanjiomları diğer kistik lezyonlardan ayırt etmede yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle pankreatik lenfanjiomun kesin tanısı cerrahi eksizyon ve histopatolojik inceleme ile konulabilir. Karın ağrısı yakınması ile başvuran ve tetiklerinde retroperitoneal alanda kistik lezyon saptanan bir lenfanjiom olgusunu sunuyoruz.

Cystic lymphangiomas are rare and slow-growing benign tumors of the lymphatic system. Symptoms of cystic lymphangiomas vary and are generally associated with the location, size, and complications of the cyst. Imaging methods and needle aspiration biopsies remain inutile in making a diagnosis of cystic lymphangioma. For this reason, surgery and histopathologic examination are necessary to make a definitive diagnosis of cystic lymphangioma. Here, we present a case who was admitted to our hospital with abdominal pain and diagnosed with cystic lymphangioma.
Retroperitoneal cystic lymphangioma