CHINESE GARDEN AND CHINESE GARDEN ART - Mahmut, Mahire; Barış, Mehmet Emin (Bartın Üniversitesi, 2012)
Bahçe sanatı tarih boyunca, insanlar tarafından paylaşılan ve gelecek kuşaklara aktarılan semboller sistemi olarak tanımlanan kültürün mekâna yansımasının bir sonucu olarak biçimlenmiştir. Özgün değerlere sahip olan Çin bahçe sanatının araştırılması, korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve günümüzde bu niteliklere sahip bahçelerin oluşturulması, belirli felsefe, yaşam biçimi ve kültürü bahçe sanatına aktararak yarattığı akımı günümüze taşımış olan bu bahçe düzenleme anlayışının gelecek kuşaklara da aktarılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmada, Çin bahçe sanatının tarihi, felsefesi ve genel özelliklerine yönelik kavram ve teorilere yer verilmekte, bu mekânların korunmasının gerekliliği vurgulanmaktadır
ÇİN BAHÇESİ VE ÇİN BAHÇE SANATI