Okul öncesi eğitimde okula hazırlık eğitimi - Şahan, Gülsün; Şahan, Gülsün (Eğitim Denetimi Dergisi, 2005)
Okul öncesi eğitim almak her çocuğun hakkıdır. Ülkemizde çocuklarımızın büyük bir kesimi daha önce hiç bir eğitim almadan ilkokula başlamaktadırlar. Var olan şartlar okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirecek düzeyde değildir. Yaz tatili boyunca 3 aylık bir sürede tatil olan okullarımız 1. sınıfa başlayacak çocuklar için açılarak tamamına okul okul öncesi eğitim verilebilir.
Keywords: Okul öncesi eğitimi; Eğitim