Başkurt Türkçesinde biçimsel çatı işaretleyicilerinin üst üste kullanılma durumu - Ünüvar, Dursun; Ünüvar, Dursun (Сборник материалов Международной научно-практической конференции, 2019)
Türk dilinin ifade gücünü ekler vasıtasıyla artırmasına en güzel örneklerden biri çatı eklerinin üste üste kullanılabilmesidir. Türk dilinin genelinde olduğu gibi Başkurt Türkçesinde de çatı eklerinin düzenli, kurallı bir şekilde üst üste gelme durumu vardır. Çalışmada, Başkurt Türkçesinde biçimsel çatı işaretleyicilerinin üst üste kullanılma durumları incelenmiştir.
Keywords: Başkurt Türkçesi; Türk dili; Turkish language