Turizm ekonomisi (Basından Yazılarla) - Emir, Gökhan; Emir, Gökhan (Nobel Akademik Yayıncılık, 2020)
Turizm Ekonomisi (Basından Yazılarla) kitabı, turizm ekonomisi ile ilk defa tanışan öğrenciler için hazırlanmıştır. Kitabın yazımında basit ve yalın bir anlatım tarzı seçilmiş ve başkasının yardımına ihtiyaç duyulmadan anlaşılabilir olmasına özen gösterilmiştir. Konuların daha iyi özümsenmesi için de kitabın sonuna turizm ekonomisi ile ilgili çeşitli türde soru örnekleri konulmuştur. Kitabın hitap ettiği ağırlıklı kitle Meslek Yüksekokulu öğrencileridir. Ayrıca kitap, İktisadi ve İdari bilimler Fakülteleri’nde okutulan “Turizm Ekonomisi” dersleri için de uygundur. Kitabın öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesinde şüphesiz bütün yük öğretim elemanlarına düşmektedir. Kitap kalitesinin yükseltilmesinde katkıları bir yol haritası olarak kabul edilecektir. Bu nedenle değerli hocalarımın katkı ve eleştirileri için (gemir@bartin.edu.tr) adresi her zaman buna açıktır.
Keywords: Turizm; Ekonomi; Turizm ekonomisi; Tourism; Economy; Tourism economy