Biyoloji Öğrencilerinin Laboratuvar Güvenliği Konusundaki Görüşlerinin İncelenmesi (Investigation of Biology Students' Perception Regarding Laboratory Safety) Doi: 10.14686/buefad.v5i1.5000161902 - Derman, Mustafa; Çakmak, Mürşet (Bartın Üniversitesi, 2016)
Bu çalışma biyoloji öğrencilerinin laboratuvar güvenliği konusundaki görüşleri, bilgi düzeyleri ve laboratuvara güvenlik kurallarına uyma konusundaki görüşlerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada kullanılan ölçek iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümünde yer alan 12 madde ile laboratuvar güvenliğine ilişkin görüşler, son bölümünde yer alan 9 soru ile öğrencilerin laboratuvar güvenlik kurallarına uyma hususundaki görüşlerini incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın verilerine göre öğrencilerin genel olarak biyoloji laboratuvar güvenliği konusunu önemli buldukları ancak bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını, laboratuvar güvenlik kurallarına uyma konusuna dikkatli davranış sergiledikleri tespit edilmiştir.