Mühendislik Tasarım Temelli Fen Eğitimi ile İlgili Öğretmen Görüşleri - Hacıoğlu, Yasemin; Yamak, Havva; Kavak, Nusret (Bartın Üniversitesi, 2016)
Nitel-durum çalışması olarak yürütülen bu çalışmanın amacı araştırmacılar tarafından yürütülen "Mühendislik Tasarım Temelli Fen Eğitimi (MTTFE) için uygulamalı örnek etkinlikler atölyesi”ne gönüllü? olarak katılan öğretmenlerin MTTFE hakkındaki görüşlerini ortaya çıkarmaktır. Katılımcı görüş formu ile toplanan nitel veriler içerik analizi ile analiz edilmiştir. Ayrıca bulguları desteklemek amacıyla araştırmacı deneyimlerine de yer verilmiştir. Araştırma sonucunda öğretmenler MTTFE'ye yönelik olumsuz düşünceler belirmiş olsalar da genellikle olumlu görüş sunmuşlardır. Öğretmenler belirttikleri olumsuzluklardan dolayı tereddüt yaşasalar da, sınıflarında fen öğretirken MTTFE etkinliklerini uygulamak istediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca öğremenlerin çoğu önerileri gerçekleştirildiği taktirde ülkemizde MTTFE gerçekleşebileceğine yönelik düşüncelerini sunmuşlardır.