COMPARISON OF ANGER SITUATIONS OF HIGH SCHOOL STUDENTS WHO DO SPORT ACTIVELY AND THOSE WHO DO NOT - Zorba, Erdal; Yaman, Nigar; Tok, Serdar; Yaman, Menzure; Çelik, Nurullah; Gökçelik, Eda (My University, 2013)
AKGÜL, H., (2005). Grupla Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Programları.Pagem Yayıncılık, Ankara, BALKAYA F., ŞAHİN NESRİN H. ,(2003).Çok Boyutlu Öfke Ölçeği. Türk Psikiyatri Dergisi, Sayı:14(3), S: 192-202. COATSWORTH JD, SHARP EH, PALEN L, DARLİNG N, CUMSİLLE P, MARTA E., (2005). Exploring Adolescent Self Defining Leisure Activities and İdentity Experiences Across Three Countries. Int J Behav Dev; 29 (Suppl 5): 361 70. ELLİSON, K. VE J. FREİSCHLAG., (1975).Pain Tolorance, Arousal and Personality Relationships of Athletes and Nonathletes. The Research Quarterly, 46, 250-255.KALYON, T.A., (1994). Spor Hekimliği, Gata Basımevi, Ankara. KARADAĞ, Ö., (2008). Ankarada Bulunan Yetiştirme Yurtlarında Yaşayan Adolesanlarda Sosyodemografik Özelliklerin Ve Fiziksel Aktivite Düzeyinin Ruhsal Belirtiler Ve Yaşam Kalitesi Açısından Değerlendirilmesi (Yüksek Lisans Tezi). Ankara: Hacettepe Üniversitesi. KIRIMOĞLU H., PARLAK N., DERECELİ Ç., KEPOĞLU., (2008). A.:Lise ğrencilerinin Saldırganlık Düzeylerinin Spora Katılım Düzeylerine Göre İncelemesi Niğde üniv. Beden eğitimi ve spor dergisi Cilt 2, Sayı 2. KİRKCALDY BD, SHEPHARD R, SİEFEN G. The relationship between physical activity and self image and problem behaviour among adolescents. Soc PsychiatryPsychiatr Epidemiol 2002; 37: 544-50. KOÇ M., (2004). Gelişim Psikolojisi Açısından Ergenlik Dönemi ve Genel Özellikleri. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 17 (2): 231-2. KUL M., GÖRÜCÜ A., DEMİRHAN B., YAMAN N., SARIKABAK M., (2011).Sporun İşitme Engelli Ergenlerin Öfke Durumlarına Etkisi, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Bilim Dergisi, Konya. KURU E., (2003). G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi Cilt 23, Sayı 1 175-191. MALİNA R. THE YOUNG ATHLETE.,(1996). Biological growth and maturation in a biosocial context. In: Smoll F, Smith R (Eds). Children and Youth in Sports: A Biosocial Perspective: Brown and Benchmark; 161 86.MALİNA R., (1996). The Young Athlete: biological growth and maturation in a biosocial context. In: Smoll F, Smith R (Eds).Children and Youth in Sports: A Biosocial Perspective: Brown and Benchmark; 161 86. MARTİN, R., WATSON, D. & WAN, C. K. A., (2000). Three-factor Model of Trait Anger: Dimensions of affect, behavior and cognition. Journal of Personality, 68, 870-897.OKMANS.C,(1999). Ergenlik Dönemindeki Öfke İfade Tarzlarının Kendilik İmgesi Bağlamında İncelenmesi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul, (Danışman:Prof. Dr. Betül Aydın). ÖZER K., (1994). Sürekli öfke ve öfke ifade tarzları ölçekleri ön çalışması. Türk Psikoloji Dergisi,; 9 (31): 26-35.SPİELBERGER CD, CRANE RS, KEARNS WD VE ARK., (1991). Anger and anxiety in essential hypertension. Stress and Emotion: Anxiety, Anger and Curiosity. Spielberger CD (Ed), New York Taylor&Francis, s. 265-279. STARNER TM., PETERS RM., (2004). Anger expression and blood pressure in adolescents.The Journal of School Nursing,20 (6): 335-342. TAMBAĞ H., ÖZ F., (2004). Aileleri İle Birlikte Ve Yetiştirme Yurtlarında Yaşayan Ergenlerin Öfke İfade Etme Biçimleri.Kriz Dergisi, Sayı: 1, S:11-21. WEİSS MR., (1993). Psychological effects of intensive sport participation on children and youth: selfesteem and motivation. In: Cahill BR, Pearl AJ (Eds). Intensive participation in childrens sports. Champaign (IL): Human Kinetics.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Spor Bilimleri; Psikoloji; Davranış Bilimleri