ÖĞRETMEN ADAYLARININ SANAT EĞİTİMİ İHTİYACINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ - Yılmaz, Onur; Şahan, Gülsün; Şahan, Gülsün (My University, 2016)
Sanat eğitimi almak her insan için önemli bir ihtiyaçtır. Sanat eğitimi almış bireylerin doğru bakmayı, duymayı, görmeyi, çevresindeki güzelliklerin farkına varmayı öğrenmiş oldukları söylenebilir. Öğretmen adaylarının eğitimleri süresince sanat eğitimi almaları önce kendilerini, daha sonra öğrencilerini estetik yönden etkileyip geliştirmeleri yönünden önemlidir. Bu çalışmanın amacı, eğitim fakültesi öğrencilerinin sanat eğitimi ihtiyaçlarına yönelik görüşlerini belirlemektir. Bu amaçla Bartın Eğitim Fakültesi sınıf, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 4. sınıflar arasından gönüllü 24 öğrencinin görüşü odak grup görüşmesi yöntemiyle alınmıştır. Nitel çalışma olan bu araştırmanın verileri, araştırmacı tarafından hazırlanan açık uçlu sorulardan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formları ile elde edilmiştir. Elde edilen veriler betimsel analiz ile çözümlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Sanat