Stratejik yönetim ile ilgili önemli kavramlar - Kocabaş, Sadık; Kocabaş, Sadık (Artikel Akademi, 2021)
Dünyada rekabetin artması ile birlikte stratejik yönetim anlayışı da kendisine daha çok uygulama alanı bulmuştur. Önceleri özel sektörde uygulansa da günümüzde hem kamuda hem de sivil toplum kuruluşlarında stratejik yönetim yaklaşımı kullanılmaktadır. Ülkemizde de kamu idarelerinin kanuni olarak stratejik plan yapma yükümlülüğü vardır. Stratejik yönetim yaklaşımının iyi bir şekilde anlaşılabilmesi ve uygulamaya geçirilebilmesi için bu yaklaşımın temel kavramlarının iyi bilinmesine ihtiyaç vardır. Bu çalışmanın amacı stratejik yönetim ile ilgili önemli olan yönetim, strateji, vizyon, misyon, stratejik yönetim, stratejik planlama, SWOT analizi amaç ve hedef kavramlarını açıklamaktadır.
Keywords: Stratejik yönetim; Swot analizi; Stratejik plan; Vizyon; Misyon; Strategic management; SWOT analysis; Strategic plan; Vision; Mission