Eğitim yöneticilerinin yaşam boyu öğrenme eğilimleri ile bireysel yenilikçilik düzeylerinin incelenmesi - Beşkaya, Yaşar Murat; Yılmaz, Ramazan; Yılmaz, Ramazan (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 2018)
Bu araştırmanın amacı; eğitim yöneticilerinin yaşam boyu öğrenme eğilimleri ile bireysel yenilikçilik düzeylerini çeşitli değişkenlere (cinsiyet, yöneticilik deneyimi, yaş ve eğitim düzeyi) göre incelemek ve eğitim yöneticilerinin bireysel yenilikçilik düzeyleri ile yaşam boyu öğrenme eğilimleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırmada bu amaçla tarama yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcılarını 2015-2016 eğitim öğretim yılında Bartın ilinde görev yapan ve araştırmaya gönüllü olarak katılan 164 eğitim yöneticisi oluşturmaktadır. Araştırma verileri araştırmacı tarafından geliştirilen anket, yaşam boyu öğrenme eğilimleri ölçeği ve bireysel yenilikçilik ölçeği ile elde edilmiştir. Araştırma sonucunda; eğitim yöneticilerinin yaşam boyu öğrenme eğilimleri ile bireysel yenilikçilik düzeyleri arasında pozitif yönde, orta düzeyde ve manidar bir ilişkinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda araştırmacılara, uygulayıcılara ve karar vericilere çeşitli önerilerde bulunulmuştur.
Keywords: Eğitim yöneticileri; Yaşam boyu öğrenme; Hayat boyu öğrenme; Yaşam boyu eğitim; Bireysel yenilikçilik; Training managers; Lifelong learning; Lifelong education; Individual innovation