Celîlî'nin Leylâ vü Mecnûn Mesnevisinde Mekan - Erbaş, Cansu (Bartın Üniversitesi, 2023)
Edebi metinlerde mekan olayların yaşandığı yerlerdir. Mekan birçok amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Karakterlerin ruh tasvirleri, olayların gidişatı başta olmak üzere birçok açıdan büyük bir öneme sahiptir. Edebî eserlerde mekanlar, iç mekan ve dış mekan olarak üzere iki kısımda incelenmektedir. Aynı zamanda mekan, çevresel ve olgusal olarak da yorumlanabilmektedir. Bu çalışmada, 16. yy şairlerinden olan Celîlî'nin Leylâ vü Mecnûn mesnevisi yer verilen mekanlar açısından incelenip açıklanmaya çalışılacaktır.
Keywords: Creative Arts and Writing; Sanat ve Edebiyat