Prof. Dr. Kemal Sandıkçı'nın hadis ilmine katkıları - Köycü, Erdoğan; Köycü, Erdoğan (Ensar Neşriyat, 2022)
Fânî dünya hayatının şüphe götürmez ve değişmez bir kuralı olarak yaratılmış her canlı, muhakkak ölümü tadacak. Aslolan, gök kubbede hoş bir sadâ bırakabilmek. Yaşam süresinin, yaşarken sahip olunanların, erişilen makam ve mevkilerin hiçbir önemi yok. Bırakılan eserler, kazanılan gönüller ve alınan dualar her şeyin önünde. Bu kitap, işte böyle büyük eserler bırakmış, gönüllere girmeyi başarmış ve dua almaya devam eden Prof. Dr. Kemal Sandıkçı’ya vefâ için yazıldı. Okuyacağınız satırlarda, çok zor şartlarda, azim, kararlılık ve ihlâs ile mücadele vermiş, mütevazı ve fakat diklenmeden dik durabilmeyi başarabilmiş adam gibi bir adamın ibretler dolu hikâyesini bulacaksınız. Bu kitabı gözyaşı dökmeden okuyup bitirebilmek pek mümkün değil. Değerli okuyucu, bu kitapta samimiyetin ve vefanın en güzel örneklerine şahit olacak, hasret ve özlem duygularını tekrar tekrar tadacaktır. Prof. Dr. Kemâl Sandıkçı'nın Hadis İlmi'ne Katkılarını ele aldığımız bu kitap bölümünün ilk muharrikî şüphesiz vefâ duygusudur. Biz de 25 Nisan 2015 tarihinde Sakarya İlahiyat Fakültesi'nde yapılan III. Sahâbe Sempozyumunda Prof. Dr. Kemal Sandıkçı ile yapmış olduğumuz Prof.Dr.Kemal Sandıkçı İle Dünden Bugüne Hadis Eserleri adıyla YouTube kalanalımızda yayınladığımız mülâkata https://www.youtube.com/watch?v=_HksmDC9OdA bazı ilaveler de bulunarak bir kitap bölümü hâline getirdik ve İlmi İle Âmil Olan Bir Âlim Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı adlı esere dahil oldu.
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yapılan III. Hadis Sempozyumunda Prof.Dr.Kemal Sandıkçı İle Dünden Bugüne Hadis Eserleri adıyla YouTube kanalımızda yayınladığımız Mülâkâtımızın Erişim Linki: https://www.youtube.com/watch?v=_HksmDC9OdA
Keywords: Sünnet; Hadis; Prof. Dr. Kemal Sandıkçı; Türkiye hadis akademisyenleri