Teknoloji Temelli Kamu Hizmeti Sunumu ve Personel Memnuniyeti - Aydın, Ercüment; Oktem, Kemal; Çiftçi, Leyla; Çiftçi, Leyla (My University, 2024)
Bu çalışmanın amacı günümüzde yaygın bir yöntem olarak kullanılan teknoloji temelli kamu hizmeti sunumunu personel memnuniyeti açısından incelemektir. Günümüzde kamu hizmetleri değişen ve gelişen koşullara bağlı olarak farklı şekillerde sunulmaktadır. Teknolojinin artan etkisi ile hizmetlerin özelikle internet üzerinden sunulması olağan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda ortaya çıkan teknolojik, bilimsel, sosyal, ekonomik, siyasal, küresel bazı gelişmeler de örgütleri alışılagelmiş yöntemlerin dışına çıkmaya zorlamakta veya yönlendirmektedir. Örneğin son yıllarda ortaya çıkan Covid-19 ile teknolojiye dayalı hizmet sunumu alternatif, kolaylaştırıcı ya da tamamlayıcı bir yöntem olmanın ötesinde zorunlu ve hemen hemen tek hizmet sunma şekli haline gelmiştir. Bu süreçte personelin yeni sürece uyum sağlaması yanında teknolojiye uyumu da önem taşımaktadır. Bu bağlamda çalışmada Minnesota Tatmin Ölçeğinden yararlanılarak üç farklı kurumda çalışan personelin teknolojiye dayalı hizmet sunumuna ilişkin memnuniyet düzeyi analiz edilmiştir. Toplam 249 katılımcıya yapılan anket sonucunda eğitim düzeyi, medeni durum, cinsiyet gibi faktörlerin iş memnuniyet düzeyini etkilediği görülmüştür.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Kamu Yönetimi; Sağlık Politikaları ve Hizmetleri; Sosyoloji; Hemşirelik; Covid-19; Uzaktan Çalışma; Teknoloji Temelli Kamu Hizmeti; Personel Memnuniyeti; Esnek Mesai