Large mammal wild animals detected via camera trap method in Sökü Wildlife Improvement Area - Özkazanç, Nuri Kaan; Horasan, Mehmet; Ateşoğlu, İlksen; Özkazanç, Nuri Kaan (Bartın Üniversitesi, 2017)
This study was conducted between 2014 and 2016 near the whole of the Sökü Wildlife Improvement Area. The study have been completed  by 15 camera trap  and 3800 camera trap days in 78 different locations, in 6374,31 ha. As a result of the photo trap  work was determined of 12 large mammals wild animals in the area. Species with the highest population density in the study area: the firs roe deer, second wild board, the thirt red fox and the fourth grizzly bear. Species with the least population density in the study area: badger, European hare and otter.

Bu çalışma 2014-2016 yılları arasında Sökü Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının (YHGS) tamamına yakın bir kısmında yapılmıştır. Toplam büyüklüğü 6374,31 ha. olan alanda ortalama 15 fotokapan ile 78 farklı noktada 3800 fotokapan gün sayısı ile çalışma tamamlanmıştır. Yapılan fotokapan çalışmaları sonucunda 12 büyük memeli yaban hayvanı türü alanda belirlenmiştir. Çalışma alanında popülasyon yoğunluğu en yüksek olan türler: sırası ile karaca, yaban domuzu, kızıl tilki ve bozayı, en düşük olan türler ise porsuk, tavşan ve su samuru olarak tespit edilmiştir. ?
Sökü Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında fotokapan yöntemi ile tespit edilen büyük memeli yaban hayvanları