Aristoteles’in izahat yöntemi hakkındaki yorumlar - Kelikli, Murat (Kutadgubilig Felsefe-Bilim Araştırmaları Dergisi, 2014)
Aristoteles’in izahat yöntemiyle ispatlaması hakkında gerek Aristoteles’in metinlerinde, gerekse Aristoteles yorumcularının metinlerindeki bilgiler oldukça azdır. Günümüz yorumcuları tarafından yapılan izahat yöntemi araştırmaları genellikle izah edici terim üzerine olmuştur. Çalışmamızda Aristoteles’in izahat yöntemi yöntemiyle elde edilen ispatlar verilerek izahat yöntemi hakkında verilen yorumlar değerlendirilmiş, meydana gelen çıkmazlar tespit edilmiş, izah edici terim hakkında görüşler aktarılmıştır.
Keywords: Aristoteles; İzahat yöntemi; Felsefe; Aristotle; Explanation method; Philosophy