ORMAN YANGINLARININ DÜNYADAKİ VE TÜRKİYE'DEKİ DURUMU - Ertuğrul, Mertol; Ertuğrul, Mertol (Bartın Üniversitesi, 2005)
Orman Yangınları dünya ormanları için hala en büyük tehdit olmayı sürdürmektedir. Son on yıl içinde yangınların adet ve alan olarak dağılımları, özellikle orman yangınlarının hem bir sorun teşkil ettiği hem de bu konuda ileri düzeye gelmiş ülkeler tarafından tutulmuş istatistiklerde görülmektedir. Ancak bunun yanında büyük yangınların durumu da önem taşımaktadır. Bu çalışmada orman yangınları konusunda dünyanın problemli bölgelerindeki durum ile ülkemizdeki durumu değerlendirilerek, buralarda alınması planlanan bazı önlemlere yer verilmiştir.

In last decade, quantity of fires and dispersion of fire areas have been seen on statistics which have been recorded by developed countries where the fires are a big problem. However, quantity of large fires have been crucial. In this study, situation of forest fires on region where has the problem about fires and cautions planned have been mentioned.
THE SITUATION OF FOREST FIRES IN THE WORLD AND IN TURKEY