BARTIN’DA DÜĞÜN GELENEKLER?N?N DÜNÜ VE BUGÜNÜ - Çalışkan, Şerife Seher Erol; Çalışkan, Şerife Seher Erol (My University, 2019)
Bu çalışmada Karadeniz Bölgesi?nin batısında yer alan Bartın ilinin geçişdönemleri içinde önemli bir yere sahip olan düğünler ile ilgili inanış veuygulamalar kaynak şahıslardan derlenerek incelenmiştir. Kültürümüzdeönemli bir yere sahip olan düğünler ve bu düğünlerdeki gelenekseluygulamalar günümüze bir takım değişikliklerle ulaşmıştır. Çalışmamızdadüğün öncesi, düğün sırası ve düğün sonrasında yer alan gelenekseluygulamalar geçmişi ve bugünüyle kaynak şahısların anlatıları doğrultusundaverilmiştir.Bartın yöresinden derlenen bilgileri ön plana alarak yapılan bu çalışma,sağlam ve güçlü bir potansiyele sahip olan bölgenin düğün folklorunu kayıtaltına almış olması açısından gerekli ve önemlidir. Aynı zamanda düğün ileilgili birtakım inanış ve uygulamaların eskisi kadar canlı olmasa dagünümüzde de sürdürüldüğü tespit edilmiştir.
Keywords: Folklor; Kültürel Çalışmalar; Aile Çalışmaları