Terminoloji politikaları ve kamu sektöründe terminoloji çalışmaları: Türkiye örneği - Barut, Evren (Aktif Yayınevi, 2019)
Son yıllarda terminoloji çalışma alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. 2000'li yıllar itibarıyla Türk Standartları Esntitüsü (TSE) yurtdışında yapılan çalışmaları Türkiye'de hizmet veren sektörlerin kullanıma sunmak ve bu sektörlerin terminoloji politiakları bakımından ihtiyaçlarını karşılamak için TS 1198-1 ISO 1087-1 sayılı "TErminoloji çalışması Terimler ve Tarifler bölüm 1: Teori ve uygulama" standardı ile birlikte birçok standardı Türkçeye uyarlamıştır. Bu standart ile birlikte terminoloji çalışmalarının kavramsal çerçevesi ile pratikleri hakkında bir sözlük kullanıcılara sunulmuştur. Bu ve benzer çalışmalar ilerleyen yıllarda birçok kamu kurumunda gerek işbirliği gerekse müstakil çalışmalar ile yürütülmeye devam edilmiştir.
Keywords: Terminoloji; TSE; Çeviri ve kalite; Terminoloji ve çeviri; ISO standartları; Terminology; Translation and quality; Terminology and translation; ISO standards