Dinleme Becerisine Yönelik Alternatif Ölçme ve Değerlendirme Araçları - Tabak, Gürkan; Göçer, Ali (Bartın Üniversitesi, 2014)
Bartin University Journal of Faculty of Education (BUJFED) is a international refereed journal that is published two times a year. The responsibility lies with the authors of papers

Ölçme ve değerlendirme sürecinde genellikle hem geleneksel hem de alternatif araçlar kullanılmaktadır. Geleneksel ve alternatif araçlar, ölçme ve değerlendirme sürecinde birbirini tamamlayan araçlardır. Hem geleneksel hem de alternatif araçların avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bu çalışmada, dinleme derslerinde kullanılabilecek alternatif ölçme ve değerlendirme araçları tanıtılmaktadır. Dinleme becerisinin alternatif ölçme ve değerlendirmesinde kullanılabilecek birbirinden farklı araçlara yer verilmektedir. Adı geçen her araç için pratik bilgi ve örnekler sunulmaktadır. Türkçe öğretmenlerinin verilen bilgiler ve örneklerden yola çıkarak dersleri için alternatif ölçme ve değerlendirme araçları geliştirebilecekleri ve bu araçları dinleme derslerinde kullanabilecekleri düşünülmektedir. Dinleme becerisine yönelik alternatif ölçme ve değerlendirme çalışmaları açısından giriş niteliğinde olan bu kuramsal çalışma, dinleme derslerinde yürütülen ölçme ve değerlendirme çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.