Kamuda çalışan çevirmenlerin mesleki etkenler sebebiyle yaşadığı psikolojik sorunlar: Türkiye örneği - Barut, Evren (Gece Akademi, 2018)
Bu çalışmada kamu çevirmenlerinin mesleki tatmin ve ruh sağlığını olumsuz etkileyen faktörler Avrupa ve Türkiye’de yapılan bir takım çalışmalar ışığında değerlendirilecektir. Araştırma bulgularının kamu çevirmenleri üzerinde ortaya çıkardığı psikolojik sorunlar hakkında bir derleme yapılması amaçlanmaktadır. Böylece ülkemizde kamu çevirmenlerinin çalışma hayatında karşılaştığı temel sorunlar ve bu sorunların nedenleri ortaya koyulmaya çalışılacaktır. Çalışma hayatında stres, kaygı, motivasyon eksiliği, ücretlendirme, tükenmişlik sendromu gibi sorunlar yaşayan kamu çevirmenlerinin yaşadığı psikolojik sorunların mesleki nedenleri hakkında bir değerlendirme yapılarak bu grupta çalışanların mesleki tatminini geliştirmek ve çalışma hayatında karşılaştıkları baskıdan kaynaklı yaşadıkları psikolojik sorunların üstesinden gelmek için çözüm önerileri sunulacaktır.
Keywords: Kamu çevirmenleri; Çevirmen psikolojisi; Public translators; Translator psychology