TİMURLU ORDUSUNDA KULLANILAN CEZA YÖNTEMLERİ - Macit, Ensar (Bartın Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada Timurlu Devleti'nin ordudaki suçlara karşılık cezalandırmaları ele alınacaktır. Cezalandırmalara neden olan suçlar tespit edilerek, cezalandırmaların amaçları, uygulanışları ve yöntemleri yaşanmış olan olaylarla örneklendirilecektir. Maksadımız, tüm bu tespitleri yaptıktan sonra bu cezalandırmaların sonuçlarını ve Timurlu ordusuna olan etkilerini ortaya koymak olacaktır.

In this work, the punishments against the crimes in the army of the Timurid State will be discussed. By determining the crimes which cause the punishments, the aims, the application and the methods of the punishments will be exemplified with the real life events. Our aim will be to reveal the results of these punishments and the effects to the Timurid army after doing all these determination.
THE PUNISHMENT METHODS USED IN TIMURID ARMY