Öğretmenlerin mesleki gelişmeleri takip etme durumları: Fatih projesi örneği - Genç, Murat; Genç, Tülin (My University, 2013)
Öğretmenlerin meslekleri ile ilgili gelişmeleri takip etme durumlarını belirlemeyiamaçlayan bu araştırma, ilköğretim okullarında görev yapan öğretm enleri kapsamaktadır.Araştırmada veri toplamak amacıyla anket formu hazırlanmıştır. Ankette öğretmenlerden Fatih Projesi hakkında sahip oldukları bilgiler, görüşleri, beklentileri, ortaya çıkabilecekolumsuzluklar ve öneriler alınmıştır. Edirne, Bartın, İstanbul illerinde görev yapan 184öğretmen ile yapılan anket çalışması için yaklaşık 300 anket formu dağıtılmıştır. Ancakbazı öğretmenler proje hakkında bilgi sahibi olmadıkları için anketi doldurmamışlardır.Elde edilen verilere bakıldığında öğretmenlerin büyük çoğunluğunun mesleği ile ilgiligelişmeleri takip etmediği; proje hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyenlerin ise yanlışbilgiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan diğer veri ise birçok sorudaöğretmenlerin cevaplarının soru ile ilgisiz olduğudur. Çalışmadaki öğretmenlerinçoğunluğunun gelişmeleri takip etmede TV haberlerini kullandığı ve bu haberleretamamıyla inanıp detaylı bilgi almadıkları ortaya çıkmıştır. Çalışmaya katılanöğretmenlerin yarısının 26 -35 yaş aralığında olmasının yanında projenin sadecesınıflardaki akıllı tahta ve öğrencilere verilecek tablet bilgisayarlardan ibaret olduğuaraştırmanın diğer ilgi çeken bulgularındandır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları