Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGenç Lermi, Ayşe
dc.contributor.authorPalta, Şahin
dc.date.accessioned2019-06-20T10:47:18Z
dc.date.available2019-06-20T10:47:18Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationLERMİ, A. G., & PALTA, Ş.2018. MIXTURE RATIO ON NODULATION. ZİRAAT, ORMAN VE SU ÜRÜNLERİNDE AKADEMİK ARAŞTIRMALAR, 113-122. Gece Kitaplığıen_US
dc.identifier.issn978-605-288-401-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/1430
dc.description.abstractBu araştırma, Bartın ilinin Akmanlar köyünde 2013-2014 yılı vejetasyon döneminde macar fiğinin tritikale ile farklı karışım oranlarının aşılama ve gübreleme yapılmayan alanda kök, gövde, nodül ağırlığı ve nodül sayısı üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırma tesadüf blokları deneme deseninde üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Karışım oranları, %100 macar fiği (K1), %80 macar fiği + %20 tritikale (K3), %70 macar fiği +%30 tritikale (K4), %60 macar fiği +%40 tritikale (K5), %50 macar fiği +%50 tritikale (K6) olarak uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, en yüksek kök kuru ağırlığı 0.169 (g/bitki) ile K6 karışımından elde edilmiştir. Gövde kuru ağırlığı bakımından en yüksek değerler sırasıyla 3.832 (g/bitki), 3.607 (g/bitki) ve 3.530 (g/bitki) ile K4, K6 ve K5 uygulamalarından elde edilmiştir. En yüksek nodül sayısı 13.722 (adet/bitki) ile K4 uygulamasında tespit edilmiştir. Sonuç olarak macar fiği-tiritikale karışık ekiminin yalın fiğ ekimine göre daha üstün olduğu karışık ekimde nodül oluşumunun arttığı buna bağlı olarak gövde ağırlığının da arttığı gözlemlenmiştir. Nodül oluşumu ve toprak üstü aksamı gelişimi açısından karışım içerisindeki macar fiği oranının %50-%70 arasında olması önerilmektedir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGece Kitaplığıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccessen_US
dc.subjectMacar fiğien_US
dc.subjectBitkisel üretimen_US
dc.subjectHayvan yemien_US
dc.titleFarklı macar fiği (vicia pannonica crantz.) ve tritikale (× triticosecale wittm. ex a. camus.) karışım oranlarının nodülasyona etkilerien_US
dc.title.alternativeEffect of diffrent hungarian vetch (vicia pannonica crantz.) and triticale (× triticosecale) mixture ratio on nodulationen_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.journalZiraat, Orman ve Su Ürünleri Akademik Araştırmalaren_US
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüen_US
dc.contributor.authorID48469en_US
dc.identifier.startpage113en_US
dc.identifier.endpage122en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster