Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSürücü, Çağrı
dc.contributor.authorBekar, Aydan
dc.contributor.authorKocatürk, Emine
dc.date.accessioned2020-04-27T07:05:26Z
dc.date.available2020-04-27T07:05:26Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2922
dc.description.abstractFestivaller keyifli, özel ve sıra dışı olan, yörenin ve yöreye özgü ürünlerin tanıtılması için yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Bu kapsamda ülkemiz farklı temalara sahip çok sayıda ulusal ve uluslararası festivale ev sahipliği yapmaktadır. 2017 yılında 9. düzenlenen Fethiye Yeşilüzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali bu festivallerden biridir. Bu çalışma, gastronomi temalı festivallerin algılanan destinasyon imajına etkilerini ve katılımcıların tekrar ziyaret etme niyetine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın evrenini Fethiye’nin Yeşilüzümlü Beldesi’nde düzenlenen Fethiye Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali’ni ziyaret eden katılımcılar oluşturmaktadır. Araştırma verileri, araştırmacılar tarafından geliştirilen anket formu ile toplanmıştır. Verilerin analizinde faktör analizi, yüzde değer, aritmetik ortalama, standart sapma ve çoklu regresyon analizi kullanılmıştır.Festivalin yörenin imajına katkısının sırasıyla ekonomik, sosyal ve kültürel, tanıtıma yönelik old uğu; ayrıca algılanan destinasyon imajı ile tekrar ziyaret etme niyeti arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2017.109tr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectAlgılanan destinasyon imajıtr_TR
dc.subjectTekrar ziyaret etme niyetitr_TR
dc.subjectYeşilüzümlü Kuzugöbeği mantar festivalitr_TR
dc.subjectPerceived destination imagetr_TR
dc.subjectRevisit intentiontr_TR
dc.subjectYesiluzumlu morel mushroom festivaltr_TR
dc.titleGastronomi festivallerinin algılanan destinasyon imajına ve tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Fethiye Yeşilüzümlü ve yöresi kuzugöbeği mantar festivali örneğitr_TR
dc.title.alternativeThe impact of gastronomy festivals intended to visit the perceived destination and visit again: Fethiye Yeşilüzümlü and region morel mushroom festival exampletr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiestr_TR
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümütr_TR
dc.contributor.authorID0000-0002-0454-9020tr_TR
dc.identifier.volume5tr_TR
dc.identifier.issueSpecial issue 2tr_TR
dc.identifier.startpage28tr_TR
dc.identifier.endpage39tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster