Show simple item record

dc.contributor.advisorGençel, Osman
dc.contributor.authorÇam, Anıl
dc.date.accessioned2020-04-28T11:31:10Z
dc.date.available2020-04-28T11:31:10Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019
dc.identifier.citationÇam A. (2019) İnce agrega yerine kullanılan granüle yüksek fırın cürufunun beton özelliklerine etkisi Yayımlanmamış yüksek lisans tezi. Bartın: Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2944
dc.description06.03.2018 tarih ve 30352 sayılı Resmi gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.tr_TR
dc.description.abstractİnşaat sektöründeki gelişime bağlı olarak beton teknolojisi de sürekli gelişim göstermektedir. Son yıllarda endüstriyel yan ürünlerin beton üretiminde kullanılması üzerine birçok araştırma gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmada ince agrega yerine endüstriyel bir yan ürün olan granüle yüksek fırın cürufu kullanılmış ve beton özelliklerine etkisi deneysel olarak incelenmiştir. Bu kapsamda üretilen beton karışımlarında granüle yüksek fırın cürufu ile kum %25, %50, %75 ve %100 oranlarında yer değiştirilmiştir. Deneylerde kullanılan granüle yüksek fırın cürufunun Kardemir A.Ş.’den temin edilmiştir. Farklı su/bağlayıcı ve cüruf oranlarıyla hazırlanan betonların özellikleri, granüle yüksek fırın cürufu olmadan üretilen kontrol beton karışımlarının özellikleri ile karşılaştırılmıştır. Bu amaçla taze betonda slump, sertleşmiş betonda birim ağırlık, su emme, ultrasonik ses geçiş hızı, basınç dayanımı ve yarmada çekme dayanımı testleri uygulanmış ve elastisite modülü ölçümleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre granüle yüksek fırın cürufu agregası kullanımının mekanik ve fiziksel özellikleri olumsuz etkilediği görülmüştür.tr_TR
dc.description.abstractDepending on the development in the construction sector, concrete technology is continuously developing. In recent years, many researches have been execute on the use of industrial by-products in concrete production. In this study, granulated blast furnace slag, an industrial by-product, was used instead of fine aggregate and its effect on concrete properties was investigated experimentally. In the concrete mixes produced in this context, granulated blast furnace slag and sand were replaced by 25%, 50%, 75% and 100%. The granulated blast furnace slag used in the experiments was obtained from Kardemir Inc. The properties of concretes prepared with different water / binder and slag ratios were compared with those of control concrete mixtures produced without granulated blast furnace slag. For this purpose, slump on fresh concrete, unit weight, water absorption, ultrasonic sound transfer rate, compressive strength, splitting tensile strength tests on hardened concrete and elastic modulus measurements were made. According to the results, the use of granulated blast furnace slag aggregate negatively affected the mechanical and physical properties.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherBartın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectBetontr_TR
dc.subjectGranüle yüksek fırın cürufutr_TR
dc.subjectConcretetr_TR
dc.subjectGranulated blast furnace slagtr_TR
dc.titleİnce agrega yerine kullanılan granüle yüksek fırın cürufunun beton özelliklerine etkisitr_TR
dc.title.alternativeThe effect of granuated hıgh oven slag on the concrete propertıes used ın thın aggregate placetr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği A.B.D. Yüksek Lisans Programıtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record