Search
Now showing items 1-10 of 15
Isıl işlem uygulanmış odun partikulleri ile desteklenmiş stiren maleik anhidrit (SMA) kompozitlerinin karakterizasyonu
(Bartın Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017-01-06)
Bu çalışmada; köpüklendirilmiş strien maleik anhidrit (SMA) polimerine belirli oranlarda ısıl işlem uygulanmış veymut çamı (Pinus strobus) (%10, %20, %30, %40 ve %50) katılarak çift vidalı ektrüzyon sayesinde mühendislik ...
Tr81 düzey 2 bölgesi orman ürünleri endüstrisinin kümelenme analizi ve rekabet gücü açısından değerlendirilmesi
(Bartın Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017-01-17)
Küreselleşme ile ivme kazanan bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, ekonomilerin iş yapma biçimlerini ve politikalarını önemli ölçüde etkilemiştir. Yenilikçi, bilgiye dayalı ve yüksek katma değerli üretim ve ...
Yeni bir yanma düzeneğinin hazırlanması ve ısıl işlem görmüş ağaç malzemelerin yanma özelliklerinin belirlenmesi
(Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011-02)
Ağaç malzeme insanların kullandığı çeşitli yapı malzemeleri içerisinde en eski olanlardandır. Çağımızın getirdiği teknik yeniliklere ve çok sayıda yeni malzemenin var olmasına rağmen sahip olduğu üstün özellikleri nedeniyle ...
Nanopartikül takviyeli polivinil asetat (pvac) tutkalı ile üretilen mobilya birleştirmelerinin mekanik performansının belirlenmesi ve görüntü analizi
(Bartın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016-06-25)
Bu çalışmada; çeşitli nano partiküller (SiO2, TiO2) belirli oranlarda (%1, %2, %4) Polivinil Asetat (PVAc) tutkalına karıştırılmıştır. Hazırlanan nanopartikül takviyeli tutkalların yapışma performansları üzerine, nanopartikül ...
Su itici maddeler ile kombine edilmiş bazı emprenye maddelerinin performansının incelenmesi
(Bartın Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-05-04)
Tez çalışması kapsamında, odun koruma endüstrisinde yoğun olarak kullanılan alkali/bakır/kuat (ACQ) ve borik asit (BA) emprenye maddelerinin dış ortam testi, toprakla temas, korozyon ve yıkanma performansları araştırılmıştır. ...
Bartın iklim koşullarında doğal maddelerin (Baykal EM1 ve Biyohumus) Amaranthus caudatus var. bulava ve Amaranthus tricolor var. Valentina'da bazı morfolojik ve fizyolojik proseslere etkisi ve bu bitkilerin peyzaj mimarlığında kullanımı
(Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009-06)
Doktora tezi olarak hazırlanan bu çalışmada doğal maddelerin (Baykal EM1 ve Biyohumus) Bartın yöresi yetişme koşullarında tek yıllık bitki türleri olan Amaranthus caudatus var bulava ve Amaranthus tricolor var valentina ...
Yükselti farkına göre sarıçamın (pinus sylvestris l.) anatomik ve kimyasal bileşiminde meydana gelen değişimler
(Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010-06)
Sarıçam, Avrupa'da ve ülkemizde oldukça geniş bir alanda yayılış göstermesinden ve deniz seviyesine kadar inebilmesinden dolayı çalışma materyali olarak seçilmiştir. Bu çalışmada, Türkiye'de doğal olarak yetişen sarıçamın ...
Beyaz çürüklük mantarı (ceriporiopsis subvermispora) ile muamele edilen pinusnigra arnold.’dan nabh4 ilaveli biyolojik-kraft kağıt hamuru üretimi
(Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009-06)
Bu çalışmada, beyaz çürüklük mantarı Ceriporiopsis subvermispora ile muamele edilen Pinus nigra Arnold. yongalarından pişirme koşulları sabit alınıp inkübasyon süreleri (20, 40, 60, 80 ve 100 gün) ve NaBH4 oranları (%0.5, ...
Bartın bölgesinde yetişen sahil çamının (pinus pinaster ait.) ontogenetik değişimlerinin kimyasal bileşimleri ile antikolinesteraz ve antioksidan aktiviteleri üzerine etkisinin incelenmesi
(Bartın Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-02-05)
Bu çalışmada, Bartın Bölgesinden Kasım, Şubat, Mayıs ve Ağustos olmak üzere dört farklı dönemde iki farklı ağaçtan toplanan ibre, kozalak ve kabuklarının kimyasal içeriği, antioksidan aktiviteleri ve antikolinesteraz ...
Göknar (Abies bornmulleriana Mattf.) odununun hidrolik iletkenliğinin gövdenin farklı kısımlarında incelenmesi
(Bartın Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Hidrolik iletkenlik (K, mls-1MPa-1), içinden sıvı geçen bir iletkenin, giriş ve çıkış noktaları arasındaki basınç farkının, iletken içinden belli sürede geçen sıvı miktarıyla olan oranına dayanmaktadır. Bu özellik odunun ...