Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Gastronomi festivallerinin algılanan destinasyon imajına ve tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Fethiye Yeşilüzümlü ve yöresi kuzugöbeği mantar festivali örneği
(2017)
Festivaller keyifli, özel ve sıra dışı olan, yörenin ve yöreye özgü ürünlerin tanıtılması için
yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Bu kapsamda ülkemiz farklı temalara sahip çok
sayıda ulusal ve uluslararası festivale ...
The concept of cittaslow as a marketing tool for destination development: the case of Mugla, Turkey
(Center for Promoting Ideas, 2015-06)
Akyaka town situated in the southern coast of Aegean Sea in Turkey has gained a different status from other touristic destinations due to its participation in the Cittaslow network in 2011. The process of Akyaka’s participation ...
The effects of aesthetic value in food and beverage businesses on the aesthetic experiences and revisit intentions of customers
(2017-03-25)
This study presents the effect of aesthetic value of food and beverage businesses
on aesthetic experiences of the customers and their revisit intentions. According to the
established study model, firstly aesthetic value ...
Mutfak profesyonellerinin Türk mutfağı uygulamalarına ilişkin görüşleri
(2017-01-20)
Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Türk Mutfağını farklı kültürlerden
insanlara tanıtmanın en etkili yollarından biri, ülkemizi ziyaret eden turistlere
Türk Mutfağına ilişkin bazı yemeklerin orijinaline ...
Turizmde çekicilik unsuru olarak gastronomi müzeleri: Marmaris bal evi örneği
(2017-03-20)
Gastronomi müzeleri, hem farklı kültürlerin yeme içme alışkanlıklarının devam ettirilmesi
ve hatırlanması, hem de bu değerin birer turistik pazarlama ürünü haline
gelmesi bakımından, destinasyonların önemli çekiciliklerindendir. ...
Marmaris’i ziyaret eden turistlerin alışveriş deneyimlerine ilişkin memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi
(Fırat Üniversitesi, 2020-03-25)
Rekabetin artması ve modern yaşamın gelişmesi ile birlikte alışveriş günümüz toplumunda vazgeçilmez bir olgu haline gelmiştir. Bu olgu turizm endüstrisinin ayrılmaz bir parçası ve aynı zamanda turistler için önemli bir ...
Yiyecek içecek işletmesi tasarımının tüketici tercihleri üzerindeki etkisi
(Akademisyenler Birliği Derneği, 2015-04)
Bu çalışma yiyecek içecek işletmesi tasarımının tüketici tercihleri
üzerindeki etkisini ortaya koymak amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür.
Araştırmanın örneklemini Muğla ilinde faaliyet gösteren farklı yiyecek
içecek ...