Browsing by Journal
Now showing items 1-6 of 6
-
Amasra'nın biyolojik üretim potansiyelinin (agro ekolojik zonlar) peyzaj planlaması kapsamında değerlendirilmesi
(Bartın Üniversitesi, 2016-12-01)Peyzaj planlamada en önemli amaçlardan bir tanesi de yaşam kalitesini en üst seviyeye çekerken çevre ile uyum sağlamış politikaları kullanarak hedeflenen sosyo-ekonomik düzeye ulaşmaktır. Biyolojik üretim potansiyeli ... -
Bartın ilinde bir mera ıslah çalışmasının değerlendirilmesi: Serdar Köyü örneği
(Bartın Üniversitesi, 2016)Bu çalışma, Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 2008-2012 yılları arasında Mera Islah ve Amenajmanı projesi kapsamında ıslah edilen Bartın ili Serdar Köyü ... -
Batı Karadeniz ekolojisinde farklı tritikale (xtriticosecale wittmack) çeşitlerinin tohum verimi üzerine araştırma
(Bartın Üniversitesi, 2018)Bu araştırma beş farklı tritikale çeşidinin Bartın ekolojik koşullarında tohum verimlerini saptamak amacıyla iki yıl süre ile yürütülmüştür. Araştırma tesadüf blokları deneme desenine göre kurulmuştur. Denemede tohum ... -
Data mining and pixel distribution approach for wood density prediction
(Journal of Bartin Faculty of Forestry, 2019-08-15)The wood material has strategic importance in economic development. Innovations are the basic premise of commercial success in the wood industry, as in all industries. The density of wood provides valuable information about ... -
The effects of different sowing dates of fiddleneck (phacelia tanacetifolia) during the autumn and spring sowing periods on the forage yield and quality
(Bartın Üniversitesi, 2014)The objective of this study was to determine the best sowing period and sowing dates for fiddleneck in Western Black Sea Region and in similar ecologies. The study was conducted at the Akmanlar village of the city of Bartın ... -
Yeni tasarlanacak mutfak masa ve sandalyelerinde kullanıcı beklentilerinin belirlenmesi: Bartın ili TOKİ konutlarına yönelik bir araştırma
(Bartın Üniversitesi, 2017-12-01)Dar mutfaklarda yer alan masa ve sandalyeler, bu alanların rahat ve fonksiyonel kullanımı üzerine önemli bir etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmada Bartın şehrinde 10 m2 den küçük mutfağı bulunan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) ...