Konu "Antioxidant" için listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Bartın iline ait tıbbi öneme sahip bazı bitki türlerinden yeşil sentez yöntemi ile elde edilen nanomalzemelerin biyolojik aktivitelerinin incelenmesi
(Bartın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bitkiler geçmişten günümüze kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. İçeriklerinde bulundurdukları fenolik bileşikler sayesinde hastalık etmenlerinin hafifletilmesi ya da tamamen yok edilmesi adına birçok çalışma ... -
İzabella üzümü (Vitis labrusca L.) meyvesinin fenolik bileşenleri ve antioksidan etkisinin araştırılması
(Bartın Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016-09-09)Bu çalışmada, Bartın ilinin Serdar Köyü mevkiinde doğal olarak yetişen İzabella Üzümü (Vitis labrusca L.) meyveleri taze halde, dış ortamda kurutulmuş ve etüvde kurutulmuş olmak üzere 3 farklı örnek kullanılmıştır. İzabella ... -
Phytochemical content, antioxidant activity, and enzyme inhibition effect of Salvia eriophora Boiss. & Kotschy against acetylcholinesterase, α‐amylase, butyrylcholinesterase, and α‐glycosidase enzymes
(Journal Of Food Biochemistry, 2019-03)Many taxa of Salvia genus have been used in herbal beverages, food flavoring, cosmetics, and pharmaceutical industry. In this paper, chemical compounds of Salvia eriophora (S. eriophora) leaves were determined by LC-MS/MS ... -
Sürünücü horoz ibiği (amaranthus blitoides) bitkisi meyve özütünün antioksidan, antikolinerjik, antikanser ve genotoksik etkilerinin araştırılması
(Bartın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Sürünücü horoz ibiği (Amaranthus blitoides), Amaranthaceae familyasına ait tek yıllık bir bitkidir. Ülkemizde Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri’nde kumlu-tınlı ve killi topraklarda ...