Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKıngır, Said
dc.contributor.authorKarakaş, Ayhan
dc.contributor.authorŞengün, Halil İbrahim
dc.contributor.authorÇemberlitaş, İbrahime
dc.date.accessioned2019-12-16T07:30:06Z
dc.date.available2019-12-16T07:30:06Z
dc.date.issued2015-12
dc.identifier.issn1304-7590
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2129
dc.description.abstractAraştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin fast food ürünleri tercih etmelerinde etkili olabilecek değişkenleri önem derecelerine göre saptamak ve demografik değişkenlere göre farklılık olup olmadığın ortaya koymaktır. Çalışmanın amacına yönelik değerlendirmelerin doğru bir şekilde yapılabilmesi için veri toplama aracı olarak anket tekniğine başvurulmuştur. Araştırmanın evrenini Dicle Üniversitesi öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini kolayda örnekleme yöntemi ile belirlenen 406 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin analizinde demografik özellikler ile ilgili yüzde-frekanslar değerleri alınmış olup, yapılan analizler neticesinde hızlı yiyecek tüketimine etki eden faktörlerin ortalamaları ve standart sapmaları belirlenmiştir. Katılımcı öğrencilerin fast food tüketimlerine etki eden en önemli nedenlerin başında ürün özellikleri, daha sonra hız ve fiyat politikası gelmektedir. Fiziki unsurlar ve işletmenin tanıtım faaliyetleri ile imajı faktörlerinin, kullanılan 6 faktör içerisinde en az öneme sahip 2 faktör olarak nitelendirilmesi mümkündür.en_US
dc.description.abstractThe aim of the study is to determine variables of university students’ preferences of fast food products according to the severity, and to find out if there are differences according to demographic variables. For the purpose of an accurate assessment of the study, as the data collection tool, the survey technique was applied. The research population consists of 406 students of Dicle University. Easy sampling technique was used in the study. In the analysis of data, frequency and percentage values were used for demographic features. In the results of analysis, the average and standard deviation of the factors affecting fast food consumption were determined. The most important reasonwhich effects participant students’ fast food consumption is “the product characteristics” and then “the speed” and “the price policy”. The factors of “physical elements” and “the image of the company’s promotional activities” can be considered as the least important two factors out of six factors used. The results of the study were discussed and recommendations were offered for practitioners.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSeyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFast food işletmelerien_US
dc.subjectTüketici tercihlerien_US
dc.subjectFast-food companiesen_US
dc.subjectConsumer preferencesen_US
dc.titleÜniversite öğrencilerinin fast food tercih etme sebeplerinin belirlenmesi: Dicle Üniversitesi örneğien_US
dc.title.alternativeDetermining the reasons of University students’ fast food preferences: Dicle University caseen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalSeyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisien_US
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.authorID155772en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage102en_US
dc.identifier.endpage119en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster