Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBilgin, Yusuf
dc.contributor.authorKarakaş, Ayhan
dc.date.accessioned2019-12-16T11:33:00Z
dc.date.available2019-12-16T11:33:00Z
dc.date.issued2017-12
dc.identifier.issn2147-9194
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2138
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı, otel işletmelerinin helal niteliğinin müşteri değerlendirmelerine yansımalarını incelemektir. Araştırmanın evrenini, İstanbul’da faaliyet gösteren 22 helal konseptli otel işletmesi oluşturmaktadır. Araştırmada nitel yöntem kullanılmış ve araştırma verileri doküman inceleme tekniği ile elde edilmiştir. Elde edilen veriler, betimsel analiz tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda, helal otel işletmelerine yönelik müşteri değerlendirmelerinin otel işletmelerinin fiziksel özellikleri, personel özellikleri ve yiyecek-içecek hizmetleri üzerinde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca, müşteri değerlendirmelerinde otel işletmelerinin helal niteliğine oldukça sınırlı bir şekilde yer verildiği, otel işletmelerinin helal niteliğinin bazı müşteri değerlendirmelerine negatif etki ettiği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to investigate the reflections of halal qualities of hotel businesses to customer considerations. The research population consists of 22 halal concept hotel businesses operating in İstanbul. In this research, qualitative method was used and research data was obtained by document review technique. Obtained data was analyzed using descriptive analysis technique. As a result of the analysis, it has been determined that customer considerations focus on the physical features, personnel characteristics and food and beverage services of the hotel businesses. Moreover, it has been seen that customer considerations about halal qualities of hotel businesses are very limited effect of customer evaluations and halal nature of the hotel businesses has a negative effect on some customer evaluations.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherInternational Journal of Management Economics and Businessen_US
dc.relation.isversionof10.17130/ijmeb.2017433415en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHelal turizmen_US
dc.subjectHelal otel işletmelerien_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectTourismen_US
dc.titleOtel işletmelerinin helal niteliğinin müşteri değerlendirmelerine yansımaları: İstanbul'daki faaliyet gösteren helal otellerden bulgularen_US
dc.title.alternativeThe reflections of halal qualities of hotel businesses to customer considerations: findings from halal hotels operating in İstanbulen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalInternational Journal of Management Economics and Businessen_US
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.authorID155772en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage911en_US
dc.identifier.endpage926en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster