Bartın Üniversitesi
Kurumsal Akademik Arşivi
    • English
    • Türkçe
  • English 
    • English
    • Türkçe
  • Login
  • POLİTİKA
  • REHBER
  • İLETİŞİM
View Item 
  •   Bartın University Dspace
  • Fakülteler
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü Diğer Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   Bartın University Dspace
  • Fakülteler
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü Diğer Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Trabzon otellerinin helal turizm açısından incelenmesi

Thumbnail
View/Open
2IHTC_Proceedings_Books-Trabzonotellerininhelalturizmasndanincelenmesi.pdf (1.315Mb)
Date
2019-04
Author
Karakaş, Ayhan
Şahin, Nilüfer
Metadata
Show full item record
Abstract
Bu çalışmanın amacı Trabzon ilindeki otellerin helal turizm imkânları ve yöneticilerinin gözünden helal turizme yaklaşımlarını ortaya koymaktır. Bu amaçla oluşturulan anket formu Trabzon ilinde yerleşik olan üç, dört ve beş yıldızlı otellerin yöneticileriyle görüşülerek doldurtulmuştur. Araştırmaya 31 otel yöneticisi katılmıştır. Araştırma sonucunda, otel yöneticilerin %35’inin helal otelcilik konusunda bilgi sahibi olmadığı, otellerin %90’ının web sitesinde helal konusunda herhangi bir ibareye yer vermediği, sadece sekiz otelin kendisini helal otel olarak pazarladığı sonuçlarına ulaşılmıştır. Ortadoğulu Müslüman turistler tarafında çoğunlukla tercih edilen bir destinasyon olan Trabzon ilinin helal otelcilik konusunda ilerlemesi beklenmektedir. Araştırma sonucunda otel yöneticilerine öneriler sunulmuştur.
 
The aim of this study is to reveal the approaches of halal tourism facilities and managers in the province of Trabzon to halal tourism. The questionnaire form for this purpose was filled with the managers of three, four and five star hotels in Trabzon. 31 hotels participated in the study. As a result of the study, it was concluded that 35% of hotel managers did not have any knowledge about halal hospitality, 90% of hotels did not give any indication on halal, only eight hotels were marketing them as halal hotels. Trabzon, a mostly preferred destination for Middle Eastern Muslim tourists, is expected to progress in halal hospitality. As a result of the research, suggestions were given to the hotels managers in the direction of the obtained results
 
URI
http://hdl.handle.net/11772/2555
Collections
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü Diğer Yayınlar Koleksiyonu [29]

DSpace@Bartın is member of:


sherpa/romeo
Dergi Adı / ISSN Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

Başlık İle Başlar İçerir ISSN


Browse

All of CommunitiesCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypesDepartmentsPublishersLanguagesRightsJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypesDepartmentsPublishersLanguagesRightsJournals

My Account

LoginRegister

DSpace@Bartın is member of:

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres
Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez/BARTIN, 74100
E-Posta
acikerisim@bartin.edu.tr
Creative Commons License

DSpace@Bartin by Bartin University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.