• Bartın ilinin kongre turizm potansiyeli, sorunlar ve çözüm önerileri 

      Emir, Gökhan (1. BARTIN SEKTÖREL KALKINMA SEMPOZYUMU, 237-240. (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:2271451), 2015-04-08)
      ÖZET Bu çalışmanın amacı, Bartın İlinin kongre turizmi açısından alt yapı imkanlarının belirlenmesi ile Bartın İlinin kongre turizmi açısından pazarlanabilmesi için ne tür çalışmalar yapılması gerektiği hususlarını ...
    • Bartın ve çevresi kırsal turizminin swot analizi 

      Emir, Gökhan (Mesleki Bilimler Dergisi, 2012-01-01)
      Doğayla iç içe yaşam süren toplumlar doğa ve ekoloji hakkında çok şey bilirler. Bu bilgi hem onların yaşamını kolaylaştırır hem de sürdürülebilirliklerini sağlar. Kırsal nüfusun ağırlıkta olduğu Bartın insanı da doğayla ...
    • Bartın ve çevresinin turizm envanteri sektör analizi 

      Emir, Gökhan (Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği, 2011-11-01)
      Zonguldak-Karabük-Bartın illerinin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerinin belirlenmesi, geliştirilecek alternatif turizm türlerinin tespit edilmesi amacını taşır. Bölgenin turizmden alacağı payı artırmayı hedefler.
    • Bartın'ın turizm coğrafyası, sorunları ve çözüm önerileri 

      Emir, Gökhan (Gece Kitaplığı, 2021-06)
      Herhangi bir yöre, bölge veya ülkenin ekonomik gücünü o sahanın yer altı ve yerüstü zenginlik kaynaklarının oluşturduğu dikkate alındığında bunlardan en az sermaye gerektirenin turizm yatırımları olduğu görülecektir. Bu ...
    • Bulanık TOPSIS yöntemi ile termal otel seçimi: Afyonkarahisar örneği 

      Sürücü, Çağrı; Öztel, Ahmet; Yavuz, Hasan (Bartın Üniversitesi, 2020-05-31)
      Bu çalışmada Bulanık TOPSIS yöntemi ile termal otel seçiminin nasıl yapılabileceği incelenmiştir. Analizde beş tane değerlendirme kriteri kullanılmıştır. Bu kriterlere göre alternatiflerin başarı değerleri alınarak karar ...
    • Cumhuriyet'in 100. yılında turizmin 100 türü 

      Emir, Gökhan (Eğitim Yayınevi, 2023-02)
      Turizmin günümüzde hem biçim hem de içerik olarak değişime uğradığı söylenebilir. Turizm önceleri sosyoekonomik seçkinlerin yapmış olduğu bir faaliyetken, günümüzde lüks bir deneyim olmaktan çıkarak bir gereklilik haline ...
    • Cumhuriyet'ten günümüze hükümet programlarında turizm (1923-2012) 

      Emir, Gökhan (Detay Yayıncılık, 2012-05-01)
      1923-2012 yılları arasında Türkiye'de kurulan 61 hükümet programında "turizm" kavramı incelenmiştir.
    • Doğu Karadeniz Bölgesine olan turistik talebin ekonometrik bir yaklaşımla tahmini 

      Emir, Gökhan (Giresun Üniversitesi, 2010-10-07)
      Bu çalışmanın amacı, ülkemiz turizm sektörünün bugün ulaştığı nokta itibariyle turist talep eden Doğu Karadeniz Bölgesinin talebini etkileyen faktörler ve bu faktörlerden hangilerinin bölge kontrolünde olduğunun test ...
    • Ev pansiyonculuğunda yaşanan uygulama sorunları: Amasra örneği 

      Emir, Gökhan; Kurgun, Osman Avşar (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019-05-27)
      Çalışmada ülkemizde önemli bir ev pansiyonculuğu merkezi olan Bartın ilinin Amasra ilçesinde ev pansiyonculuğuna ilişkin uygulama sorunları incelenmektedir. Çalışmanın amacı, ev pansiyonu sahipleri ve işletmecileri ile ...
    • Gastronomi festivallerinin algılanan destinasyon imajına ve tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Fethiye Yeşilüzümlü ve yöresi kuzugöbeği mantar festivali örneği 

      Sürücü, Çağrı; Bekar, Aydan; Kocatürk, Emine (2017)
      Festivaller keyifli, özel ve sıra dışı olan, yörenin ve yöreye özgü ürünlerin tanıtılması için yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Bu kapsamda ülkemiz farklı temalara sahip çok sayıda ulusal ve uluslararası festivale ...
    • Marmaris’i ziyaret eden turistlerin alışveriş deneyimlerine ilişkin memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi 

      Bekar, Aydan; Yozukmaz, Nisan; Sürücü, Çağrı; İnan, Ramazan (Fırat Üniversitesi, 2020-03-25)
      Rekabetin artması ve modern yaşamın gelişmesi ile birlikte alışveriş günümüz toplumunda vazgeçilmez bir olgu haline gelmiştir. Bu olgu turizm endüstrisinin ayrılmaz bir parçası ve aynı zamanda turistler için önemli bir ...
    • Mutfak profesyonellerinin Türk mutfağı uygulamalarına ilişkin görüşleri 

      Sürücü, Çağrı; Bekar, Aydan (2017-01-20)
      Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Türk Mutfağını farklı kültürlerden insanlara tanıtmanın en etkili yollarından biri, ülkemizi ziyaret eden turistlere Türk Mutfağına ilişkin bazı yemeklerin orijinaline ...
    • Otel işletmelerinde kat hizmetleri 

      Emir, Gökhan (Nobel Yayınevi, 2019-09)
      "Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri" kitabı, meslek yüksekokulları turizm ve otel işletmeciliği programlarındaki öğrenci ve akademisyenlere bu konuda pratik kaynaklık etmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu ihtiyacı karşılayacağı ...
    • Politik ve hukuki yönleriyle turizm (Cumhuriyet'ten günümüze) 

      Emir, Gökhan (Detay Yayıncılık, 2021-07)
      Turizm endüstrisi geçmişten günümüze pek çok ülke tarafından oldukça ilgi gösterilen bir endüstridir. Bunun en önemli nedeni, dünyada en hızlı gelişen endüstrilerden olmasıdır. Turizm endüstrisini geliştirerek ülkelerin ...
    • Restoranlarda tablet mönü kullanımının tekrar ziyaret etme niyeti üzerindeki etkisi 

      Sürücü, Çağrı; Ülker, Mustafa; Hassan, Azize (2018)
      Bu çalışmanın amacı, revize edilmiş Teknoloji Kabul Modeli’nin (TKM) müşterilerin tablet mönü kullanan restoranları tekrar ziyaret etme niyetlerini incelemede kuramsal bir model olarak kullanılabilirliğini ortaya koymaktır. ...
    • The concept of cittaslow as a marketing tool for destination development: the case of Mugla, Turkey 

      Sürücü, Çağrı; Bekar, Aydan; Yozukmaz, Nisan; Gövce, Ahmet Metehan (Center for Promoting Ideas, 2015-06)
      Akyaka town situated in the southern coast of Aegean Sea in Turkey has gained a different status from other touristic destinations due to its participation in the Cittaslow network in 2011. The process of Akyaka’s participation ...
    • The effects of aesthetic value in food and beverage businesses on the aesthetic experiences and revisit intentions of customers 

      Sürücü, Çağrı; Bekar, Aydan (2017-03-25)
      This study presents the effect of aesthetic value of food and beverage businesses on aesthetic experiences of the customers and their revisit intentions. According to the established study model, firstly aesthetic value ...
    • Turizm alanında yiyecek ve içecek ile ilgili lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizi 

      Sürücü, Çağrı; Tayfun, Ahmet; Ülker, Mustafa; Gökçe, Yusuf; Tengilimoğlu, Engin; Durmaz, Mehmet (2018)
      Yiyecek ve içecek alanında yazılan lisansüstü tezlerin son yıllarda önemli bir artış gösterdiği görülmektedir. Buradan hareketle, bu çalışmada 1990-2018 yılları arasında turizm ile ilgili altı anabilim dalında yazılan ...
    • Turizm ekonomisi (Basından Yazılarla) 

      Emir, Gökhan (Nobel Akademik Yayıncılık, 2020-12-31)
      Turizm Ekonomisi (Basından Yazılarla) kitabı, turizm ekonomisi ile ilk defa tanışan öğrenciler için hazırlanmıştır. Kitabın yazımında basit ve yalın bir anlatım tarzı seçilmiş ve başkasının yardımına ihtiyaç duyulmadan ...
    • Turizm ekonomisi ders notu 

      Emir, Gökhan (Bartın Üniversitesi, 2015)
      Turizm, insanların gezme, görme, keşfetme, yeni insanlar tanıma gibi ihtiyaçlarının bir sonucu olarak doğmuştur. Bir ülkede gelişmişlik düzeyi arttıkça turizme olan talep de artmaktadır. Günümüzde, iş hayatında haftalık ...