Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKarakaş, Ayhan
dc.contributor.authorYıldız, Muhammed Raşit
dc.contributor.authorKıngır, Said
dc.date.accessioned2019-12-11T12:48:52Z
dc.date.available2019-12-11T12:48:52Z
dc.date.issued2016-07
dc.identifier.issn2547-9512
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2074
dc.description.abstractTürkiye‟deki aile işletmeleri ve KOBİ‟lerin en büyük sorunlarından olan belirsiz büyüme ortamlarının ortadan kaldırılması için kurumsallaşma faaliyetleri çözüm olarak düşünülmektedir. Bu nedenle aile işletmelerinin ne düzeyde kurumsallaştığını tespit etmek araştırmanın amacını teşkil etmektedir. Ülkemizdeki işletmelerin %95‟lik kısmını aile işletmeleri oluşmaktadır. Bu denli yoğunluğa sahip işletmelerin kurumsallaşma ile daha güçlü yapıya ulaşacakları düşünüldüğü için bu işletmelerimizin kurumsallaşma düzeylerini belirleyerek, belirsizlik durumları ve kriz durumlarına tepkilerini ölçerek, kurumsallaşmış ve kurumsallaşmamış işletmeler arasındaki farkları belirleme amacı güdülmüştür. Nicel ve nitel çalışmanın bir arada yapıldığı bu çalışma Bartın ilindeki küçük ölçekli turizm işletmeleri üzerinde uygulanmıştır. Çalışmaya 39 işletme katılmıştır. İşletmelerin kurumsallaşma düzeyleri faaliyet gösterdiği sektör, işletmenin bulunduğu kuşak ve aile işletmesi olup olmasına göre farklılık göstermemektedir.en_US
dc.description.abstractInstituonalization is regarded as a solution to uncertainly in growth environments of family enterprises and SMEs in Turkey. Thus, the primary purpose of this research is to discover to what extant family enterprise are instituonalized. Family enterprise constitute 95 percent of whole business in Turkey. Since it is assumed that these enterprises can posses more stronger structure through Instituonalization, it is aimed to determine the differences between instituonalized and non-instituonalized enterprises by measuring their reactions to conditions of uncertainly and crises, and by discovering their level of instituonalization. The research is conducted on small tourism enterprises in Bartın through both qualitative and quantative research methods. 39 enterprises attended the research. The level of instituonalization differs according to the sector of operation, to the belt of enterprise and to whether of is a family business or not.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBartın Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.24013/jomelips.238041en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKurumsallaşmaen_US
dc.subjectAile işletmelerien_US
dc.subjectKüçük işletmeleren_US
dc.subjectTurizm sektörüen_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectBusinessesen_US
dc.subjectInstitutionalizationen_US
dc.subjectFamily businessen_US
dc.subjectSmall businessen_US
dc.subjectTourism sectoren_US
dc.titleTurizm sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelerin ve aile işletmelerinin kurumsallaşma düzeyien_US
dc.title.alternativeInstitutionalization level of family business and small business in tourism sectoren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalYönetim, Ekonomi, Edebiyat, İslami ve Politik Bilimler Dergisien_US
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.authorID155772en_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage13en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster