dc.contributor.author | Karakaş, Ayhan | |
dc.contributor.author | Şahin, Nilüfer | |
dc.date.accessioned | 2020-02-10T07:08:40Z | |
dc.date.available | 2020-02-10T07:08:40Z | |
dc.date.issued | 2019-04 | |
dc.identifier.isbn | 978-605-4697-27-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11772/2555 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı Trabzon ilindeki otellerin helal turizm imkânları ve yöneticilerinin gözünden helal turizme yaklaşımlarını ortaya koymaktır. Bu amaçla oluşturulan anket formu Trabzon ilinde yerleşik olan üç, dört ve beş yıldızlı otellerin yöneticileriyle görüşülerek doldurtulmuştur. Araştırmaya 31 otel yöneticisi katılmıştır. Araştırma sonucunda, otel yöneticilerin %35’inin helal otelcilik konusunda bilgi sahibi olmadığı, otellerin %90’ının web sitesinde helal konusunda herhangi bir ibareye yer vermediği, sadece sekiz otelin kendisini helal otel olarak pazarladığı sonuçlarına ulaşılmıştır. Ortadoğulu Müslüman turistler tarafında çoğunlukla tercih edilen bir destinasyon olan Trabzon ilinin helal otelcilik konusunda ilerlemesi beklenmektedir. Araştırma sonucunda otel yöneticilerine öneriler sunulmuştur. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of this study is to reveal the approaches of halal tourism facilities and managers in the province of Trabzon to halal tourism. The questionnaire form for this purpose was filled with the managers of three, four and five star hotels in Trabzon. 31 hotels participated in the study. As a result of the study, it was concluded that 35% of hotel managers did not have any knowledge about halal hospitality, 90% of hotels did not give any indication on halal, only eight hotels were marketing them as halal hotels. Trabzon, a mostly preferred destination for Middle Eastern Muslim tourists, is expected to progress in halal hospitality. As a result of the research, suggestions were given to the hotels managers in the direction of the obtained results | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | 2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Helal turizm | en_US |
dc.subject | Turizm | en_US |
dc.subject | Halal tourism | en_US |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.subject | Trabzon otelleri | en_US |
dc.subject | Trabzon hotels | en_US |
dc.title | Trabzon otellerinin helal turizm açısından incelenmesi | en_US |
dc.title.alternative | Investigation of Trabzon hotels from halal tourism | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.relation.journal | 2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi | en_US |
dc.contributor.department | Bartın Üniversitesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.contributor.authorID | 155772 | en_US |