Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSürücü, Çağrı
dc.contributor.authorUygur, Selma Meydan
dc.contributor.authorSergen, Yasemin
dc.date.accessioned2020-04-27T06:55:14Z
dc.date.available2020-04-27T06:55:14Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2602-3008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2920
dc.description.abstractİletişimin doğasının farklılaştığı ve bilgiye ulaşmanın çok daha hızlandığı günümüzde; dijital ortamlar, işletmeler ve müşteriler arasındaki iletişimi daha ileri bir boyuta getirmiştir. Dolayısıyla dijital pazarlama uygulamaları işletmeler açısından önem arz etmektedir. Bu çalışma, yiyecek içecek işletmelerinin dijital pazarlama uygulamalarını kullanarak, müşteriler ile etkileşimi arttırma, arama motorlarında bulunabilme oranlarını yükseltmek ve işletmelerinin web sitelerinin daha etkin kullanılması amaçlarına katkı sağlaması açısından önemlidir. Bu çalışmanın amacı, Ankara ilinde faaliyet gösteren yöresel yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin dijital pazarlama kapsamında web sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının incelenmesidir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden birisi olan içerik analizi ve araştırma amaçlarına uygun olarak tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini 2018 yılı Ocak ayı içerisinde TripAdvisor sitesinde Ankara ilinde yer alan restoranlar oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi ise “Yerel Mutfak” kategorisinde bulunan 21 adet restorandan oluşmaktadır. Elde edilen bulgular doğrultusunda; incelenen yiyecek içecek işletmelerinin tamamının web sitesinde haritalı adres, telefon, e-posta bilgisi, menüsü yer aldığı ve çoğunluğunun web sitesinde sosyal medya hesaplarının bilgisinin yer aldığı saptanmıştır.tr_TR
dc.description.abstractIn this day and age, when the nature of communication is changed and the access to information is accelerated; digital media has took the communication between businesses and customers a step further. Therefore, digital marketing applications are important in terms of businesses. This study is important for food and beverage businesses to use digital marketing applications to increase interactivity with customers, increase searchabilityrates, and help businesses use their websites more effectively. The objective of the study is to analyze the web pages and social media accounts of enterprises dealing with local food and beverage services located in Ankara province within the scope of digital marketing. Content analysis that is one of the qualitative research methods and scanning model are used in accordance with the study’s objectives. The universe of the study consists of the restaurants appeared on the TripAdvisor website in January 2018 locating in Ankara province. The sample of the study is 21 restaurants located in the "Local Cuisine" category of the mentioned website. In the light of the findings, all the food and beverage enterprises analyzed have street addresses with map, phone numbers, e-mail addresses and menus, and most of them have information concerning the social media accounts on their websites.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectDijital pazarlamatr_TR
dc.subjectYerel yiyecek içecek işletmeleritr_TR
dc.subjectSosyal medyatr_TR
dc.subjectDigital marketingtr_TR
dc.subjectLocal food and beverage enterprisestr_TR
dc.subjectSocial mediatr_TR
dc.titleYiyecek içecek işletmelerinin dijital pazarlama açısından incelenmesi: Ankara ili örneğitr_TR
dc.title.alternativeThe examination interms of digital marketing of food and beverage businesses: the case of Ankaratr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalGüncel Turizm Araştırmaları Dergisitr_TR
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümütr_TR
dc.contributor.authorID0000-0002-0454-9020tr_TR
dc.identifier.volume2tr_TR
dc.identifier.issueEk 1tr_TR
dc.identifier.startpage157tr_TR
dc.identifier.endpage176tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster