Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSürücü, Çağrı
dc.contributor.authorBekar, Aydan
dc.date.accessioned2020-04-27T06:59:34Z
dc.date.available2020-04-27T06:59:34Z
dc.date.issued2017-01-20
dc.identifier.issn2148-2489
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2921
dc.description.abstractTürk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Türk Mutfağını farklı kültürlerden insanlara tanıtmanın en etkili yollarından biri, ülkemizi ziyaret eden turistlere Türk Mutfağına ilişkin bazı yemeklerin orijinaline uygun şekilde hazırlanarak, sunumunun yapılması ve tatmalarının sağlanmasıdır. Türk Mutfağı uygulamalarında mutfak çalışanlarının yeri tartışılmazdır. Bu araştırma mutfak profesyonellerinin (Chef de Cuisine, Sous Chef, Chef de Partie, Demi Chef de Partie) Türk Mutfağı uygulamalarına ilişkin görüşlerini tespit etmek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmanın örneklemini Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de farklı 4-5 yıldızlı otellerde çalışan 223 mutfak profesyoneli oluşturmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre otellerde Türk yemeğine özgü yemeklerden sarma ve dolmalara, şerbetli tatlılara, hamur işi yemeklere diğer Türk yemeklerine göre daha fazla yer verildiği belirlenmiştir. Mutfak çalışanları çoğunlukla, Türk Mutfağının tanıtımına ilişkin, turist getiren seyahat acentaları ve tur operatörlerinin tanıtım broşürü ve reklamlarında Türk mutfak kültürü ile ilgili bilgilere yer vermeleri gerektiğini düşünmektedirler.tr_TR
dc.description.abstractTurkish cuisine is one of the richest cuisines of the world. One of the most effec-tive ways of introducing Turkish cuisine to people from different cultures is to pre-pare, present some food in Turkish cuisine in accordance with the original recipes and make tourists visiting Turkey taste them. In the scope of the applications in Turkish cuisine, the place of kitchen staff is unquestionable. This study was con-ducted with the aim of determining the opinions of kitchen professionals (Chef de Cuisine, Sous Chef, Chef de Partie, Demi Chef de Partie)about the applications of Turkish cuisine. The sample of this study consisted of 223 kitchen professionals working in 4 and 5 star hotels in Marmaris, Bodrum and Fethiye. According to the study results, it was determined that stuffed vine leaves, stuffed vegetables, juicy desserts and pastry which were among the dishes peculiar to Turkish cuisine were included in the menus of hotel restaurants rather than other Turkish dishes. The kitchen staff mostly thought about the promotion of Turkish cuisine that some in-formation about Turkish cuisine culture should have taken place in the advertise-ment brochures and other commercials of travel agencies and tour operators which brought tourists to Turkey.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectMutfak profesyonelitr_TR
dc.subjectTürk mutfağıtr_TR
dc.subjectKitchen professionalstr_TR
dc.subjectTurkish cuisinetr_TR
dc.titleMutfak profesyonellerinin Türk mutfağı uygulamalarına ilişkin görüşleritr_TR
dc.title.alternativeThe opinions of kitchen professionals on the applications of Turkish cuisinetr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAkademik Sosyal Araştırmalar Dergisitr_TR
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümütr_TR
dc.contributor.authorID0000-0002-0454-9020tr_TR
dc.identifier.volume5tr_TR
dc.identifier.issue39tr_TR
dc.identifier.startpage576tr_TR
dc.identifier.endpage586tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster