dc.contributor.author | Sürücü, Çağrı | |
dc.contributor.author | Bekar, Aydan | |
dc.contributor.author | Kocatürk, Emine | |
dc.date.accessioned | 2020-04-27T07:05:26Z | |
dc.date.available | 2020-04-27T07:05:26Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11772/2922 | |
dc.description.abstract | Festivaller keyifli, özel ve sıra dışı olan, yörenin ve yöreye özgü ürünlerin tanıtılması için
yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Bu kapsamda ülkemiz farklı temalara sahip çok
sayıda ulusal ve uluslararası festivale ev sahipliği yapmaktadır. 2017 yılında 9. düzenlenen
Fethiye Yeşilüzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali bu festivallerden biridir. Bu çalışma,
gastronomi temalı festivallerin algılanan destinasyon imajına etkilerini ve katılımcıların
tekrar ziyaret etme niyetine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın
evrenini Fethiye’nin Yeşilüzümlü Beldesi’nde düzenlenen Fethiye Yeşilüzümlü ve Yöresi
Kuzugöbeği Mantar Festivali’ni ziyaret eden katılımcılar oluşturmaktadır. Araştırma
verileri, araştırmacılar tarafından geliştirilen anket formu ile toplanmıştır. Verilerin
analizinde faktör analizi, yüzde değer, aritmetik ortalama, standart sapma ve çoklu
regresyon analizi kullanılmıştır.Festivalin yörenin imajına katkısının sırasıyla ekonomik,
sosyal ve kültürel, tanıtıma yönelik old uğu; ayrıca algılanan destinasyon imajı ile tekrar
ziyaret etme niyeti arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.relation.isversionof | 10.21325/jotags.2017.109 | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr_TR |
dc.subject | Algılanan destinasyon imajı | tr_TR |
dc.subject | Tekrar ziyaret etme niyeti | tr_TR |
dc.subject | Yeşilüzümlü Kuzugöbeği mantar festivali | tr_TR |
dc.subject | Perceived destination image | tr_TR |
dc.subject | Revisit intention | tr_TR |
dc.subject | Yesiluzumlu morel mushroom festival | tr_TR |
dc.title | Gastronomi festivallerinin algılanan destinasyon imajına ve tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Fethiye Yeşilüzümlü ve yöresi kuzugöbeği mantar festivali örneği | tr_TR |
dc.title.alternative | The impact of gastronomy festivals intended to visit the perceived destination and visit again: Fethiye Yeşilüzümlü and region morel mushroom festival example | tr_TR |
dc.type | article | tr_TR |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | tr_TR |
dc.contributor.department | Bartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | tr_TR |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-0454-9020 | tr_TR |
dc.identifier.volume | 5 | tr_TR |
dc.identifier.issue | Special issue 2 | tr_TR |
dc.identifier.startpage | 28 | tr_TR |
dc.identifier.endpage | 39 | tr_TR |