Yazar "Kıngır, Said" için Turizm İşletmeciliği Bölümü Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
Evaluation of university employees’ work behaviours performance via entropy based topsis methods
Karakaş, Ayhan; Kıngır, Said; Öztel, Ahmet (Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 2016-07)This study is aimed to measure the employees' job performance behavior via the entropy based TOPSIS methods. For this purpose, work behaviors; burnout, emotional labor, intention to leave, and job satisfaction scales are ... -
Otel çalışanlarının duygusal emek davranışlarının iş tatminlerine etkisi
Kıngır, Said; Bilen, Abdülkadir; Karakaş, Ayhan (Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2015-12)Bu çalışmanın amacı, emek yoğun hizmet işletmesi olan otel işletmesi çalışanlarının müşterilerle birebir iletişime girerken duygusal emek davranışlarını belirlemek ve işinden ve iş çevresinden duyduğu tatmin ... -
Öğretmenlerin mesleğe yönelik davranış ve yaşantı modellerinin belirlenmesi: Bartın ili örneği
Karakaş, Ayhan; Kıngır, Said; Kiremitçi, Olcay (Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 2018-06)Bu çalışmanın amacı öğretmenlerin mesleklerine yönelik davranış modellerinin ve yaşantı modellerinin belirlenmesi ve öğretmenlerin mesleğe yönelik davranış ve yaşantı modellerinin çeşitli değişkenlere ... -
Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin girişimcilik eğilimleri üzerine bir araştırma
Şahin, Nilüfer; Karakaş, Ayhan; Kıngır, Said; Yılmazer, Aydın (Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, 2019-06)Girişimcilik ekonomik kalkınma üzerinde önemli etkilere sahiptir. İş dünyasının gelecekteki temsilcileri olacak gençlerin girişimcilik hakkındaki bilgileri ve bu yöne olan eğilimleri önem arz etmektedir. Bu çalışmada ... -
Turizm sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelerin ve aile işletmelerinin kurumsallaşma düzeyi
Karakaş, Ayhan; Yıldız, Muhammed Raşit; Kıngır, Said (Bartın Üniversitesi, 2016-07)Türkiye‟deki aile işletmeleri ve KOBİ‟lerin en büyük sorunlarından olan belirsiz büyüme ortamlarının ortadan kaldırılması için kurumsallaşma faaliyetleri çözüm olarak düşünülmektedir. Bu nedenle aile işletmelerinin ne ... -
Üniversite öğrencilerinin fast food tercih etme sebeplerinin belirlenmesi: Dicle Üniversitesi örneği
Kıngır, Said; Karakaş, Ayhan; Şengün, Halil İbrahim; Çemberlitaş, İbrahime (Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 2015-12)Araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin fast food ürünleri tercih etmelerinde etkili olabilecek değişkenleri önem derecelerine göre saptamak ve demografik değişkenlere göre farklılık olup olmadığın ortaya ...