Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErdoğdu, İlker
dc.contributor.authorAltınok, Suzan
dc.contributor.authorGenç Lermi, Ayşe
dc.date.accessioned2019-06-21T06:58:23Z
dc.date.available2019-06-21T06:58:23Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationERDOĞDU, İ., ALTINOK, S., & GENÇ, Ayşe. (2013). Farklı sıralara ekilen mısır ve soya bitkisinde ekim oranlarının bazı bitkisel özellikler ve yem verimine etkileri. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 6(1), 6-10.en_US
dc.identifier.issn1308-0261
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/1446
dc.description.abstractTürkiye’de kaba yem açığının kapatılması ve kaliteli yem üretimi konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu çalışmanın amacı Orta Anadolu koşullarında yalın ve farklı ekim oranlarında birlikte yetiştirilen mısır ve soyada bitkisel özellikler ve yem verimlerinin incelenmesi olmuştur. Tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekrarlamalı olarak yürütülen denemede mısır ve soya bitkileri alternatif sıralar halinde farklı ekim oranları şeklinde yetiştirilmişlerdir. Araştırmada ekim oranlarının etkisi incelendiğinde mısırda bitki boyu, koçan sayısı, yaş ot verimi, kuru madde verimi ve ham protein verimi gibi yem amaçlı yetiştiricilikte önemli olan bitkisel özellikler ve yem verimleri genellikle % 50 mısır + % 100 soya ekim oranında yüksek bulunmuştur. Soyada yem verimleri en fazla % 0 mısır + % 100 soya (Yalın soya) ekim oranından alınmış, bunu % 50 mısır + % 100 soya ekim oranı takip etmiştir. Toplam yem verimleri (mısır + soya) ve alan eşdeğer oranı (AEO) yine en fazla % 50 mısır + % 100 soya ekim oranından elde edilmiştir. Sonuç olarak kaliteli yem elde etmek amacıyla yukarda belirtilen oranda yem amaçlı mısır ve soya ekimi Orta Anadolu çiftçileri için en uygun görülmüştür.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBiyoloji Bilimleri Araştırma Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımen_US
dc.subjectHayvan yemien_US
dc.subjectBitkisel üretimen_US
dc.subjectYem bitkilerien_US
dc.subjectMısır bitkisien_US
dc.subjectSoya bitkisien_US
dc.titleFarklı sıralara ekilen mısır ve soya bitkisinde ekim oranlarının bazı bitkisel özellikler ve yem verimine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effect of different seeding rates of intercropped corn an soybean on some plant characteristics and forage yielden_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBiyoloji Bilimleri Araştırma Dergisien_US
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüen_US
dc.contributor.authorID48469en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage6en_US
dc.identifier.endpage10en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster