Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSürücü, Çağrı
dc.contributor.authorBekar, Aydan
dc.date.accessioned2020-04-27T06:49:38Z
dc.date.available2020-04-27T06:49:38Z
dc.date.issued2015-04
dc.identifier.issn1301-370X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11772/2919
dc.description.abstractBu çalışma yiyecek içecek işletmesi tasarımının tüketici tercihleri üzerindeki etkisini ortaya koymak amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Araştırmanın örneklemini Muğla ilinde faaliyet gösteren farklı yiyecek içecek işletmelerini ziyaret eden 385 tüketici oluşturmaktadır. Örnekleme yöntemi olarak kolayda örnekleme, veri toplama aracı olarak soru formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde mutlak ve yüzde değer,  (aritmetik ortalama), SS (standart sapma), student t testi, one way anova ve tukey testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda tüketicilerin yiyecek içecek işletmesi tercihinde en çok önem verdikleri tasarım faktörlerinin sırasıyla; wc ve lavaboların düzeni temizliği, ortamdaki aydınlatma, üretim alanının, restorandaki müşterilerin görebileceği şekilde dizayn edilmesi, (3.87±1,02) ve araç park yerinin olması olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca yiyecek içecek işletmesinin iç dekorasyonuna kadınların, erkeklere göre daha çok önem verdiği; duvarların rengi/kaplamasına ve ortamdaki aydınlatmaya 18‐24 yaş grubundaki tüketicilerin 45 ve üzerindeki yaş grubundaki tüketicilere göre; çocuklar için oyun alanının olması ve araç park yerinin olmasına ise evlilerin bekârlara göre daha çok önem verdiği belirlenmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAkademisyenler Birliği Derneğitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectYiyecek içecek işletmesitr_TR
dc.subjectTüketicitr_TR
dc.subjectMekan tasarımıtr_TR
dc.subjectTüketici tercihitr_TR
dc.subjectFood and beverage establishmenttr_TR
dc.subjectConsumertr_TR
dc.subjectConsumer preferencestr_TR
dc.subjectSpace designtr_TR
dc.titleYiyecek içecek işletmesi tasarımının tüketici tercihleri üzerindeki etkisitr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalTürkiye Sosyal Araştırmalar Dergisitr_TR
dc.contributor.departmentBartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümütr_TR
dc.contributor.authorID0000-0002-0454-9020tr_TR
dc.identifier.volume19tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage349tr_TR
dc.identifier.endpage376tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster