Bartın Üniversitesi
Kurumsal Akademik Arşivi
    • English
    • Türkçe
  • Türkçe 
    • English
    • Türkçe
  • Giriş
  • POLİTİKA
  • REHBER
  • İLETİŞİM
Öğe Göster 
  •   Bartın Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşivi
  • Fakülteler
  • Edebiyat Fakültesi
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   Bartın Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşivi
  • Fakülteler
  • Edebiyat Fakültesi
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Makale Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Metin Eloğlu

Thumbnail
Göster/Aç
Metin Eloğlu- Türk Dili Dergisi.pdf (68.14Kb)
Tarih
2010
Yazar
Balık, Macit
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Türk şiirinin iki önemli ekolü olan Garip akımı vebir süre sonra da İkinci Yeni şiir anlayışına yakın duru-şuyla adını duyuran Metin Eloğlu, şairliği kadar res-samlığı ile de öne çıkan bir sanatçıdır. Şair, 11 Mart1927’de İstanbul’da doğar. Ortaöğrenimini Kısıklı Or-taokulunda tamamladıktan sonra 1943 yılında girdiğiGüzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünden 1947’demezun olur (Necatigil 1970: 120, Kurdakul 1983: 193).Edebiyata “öykü ile adım atan” (wikipedia.org: 2010)Eloğlu ilk şiirini Kovanadlı bir dergide yayımlar. Son-raki yıllarda Servet-i Fünûn, Uyanış, İstanbulgibi dergilerde de “Mehmet Emin,Mehmet Metin, Etem Olgunil ve Nil Meteoğlu” (wikipedia.org: 2010) müstearisimlerini kullanarak yazı faaliyetlerini sürdürür. Metin Eloğlu’nun tanınmayabaşladığı yıllar 1947-1951 yılları arasındadır. Bu dönem içerisinde Metin Eloğluimzasıyla şiirleri çıkan şair, Doğan Hızlan’ın ifadesiyle “çok şiddetli kesin yergi-lerle haksızlığa, sömürmeye, dengesizliklere, kötülüklere karşı yüreğini” (Aktaran:Kurdakul 1983: 193) koyar. Şairliğini ilk kitabı Düdüklü Tencere(1951) ile kabulettiren Eloğlu’nun ikinci eseri Sultan Palamut(1957) adındaki hikâye kitabıdır.1971 yılında yayımlanan Dizinbaşlıklı kitabıyla Türk Dil Kurumu Şiir Ödü-lü’ne layık görülür. Şiirlerinin çok farklı dergilerde yayımlandığı Eloğlu,1952’den itibaren Türk Dilidergisinde yazar. 1985’te İstanbul’da ölür.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11772/2353
Koleksiyonlar
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Makale Koleksiyonu [90]

DSpace@Bartın is member of:


sherpa/romeo
Dergi Adı / ISSN Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

Başlık İle Başlar İçerir ISSN


Göz at

Tüm AlanlarBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreDile GöreErişim Şekline GöreDergiye GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreDile GöreErişim Şekline GöreDergiye Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace@Bartın is member of:

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres
Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez/BARTIN, 74100
E-Posta
acikerisim@bartin.edu.tr
Creative Commons License

DSpace@Bartin by Bartin University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.